KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

CSALÁDINAP TORNYOSPÁLCÁN

CSALÁDINAP TORNYOSPÁLCÁN

2019-09-28 09:57

A Tornyospálcai Görögkatolikus Egyházközség és az Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége konzorciumi partnerrel „Közösségfejlesztő tevékenységek megvalósítása a Tornyospálcai Görögkatolikus Egyházközség és az Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége által” címmel EFOP-1.3.7.-17-2017-00307 azonosító számon vissza nem térítendő támogatásban részesült az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül. Ezen pályázat keretén belül valósulhatott meg egyházközségünk családi napja.

 

 2019. szeptember 22-én 9.30 órától vártuk a családok érkezését. A 11.00 órától kezdődő szent liturgia előtt levetítve idéztük fel pályázatunk eddigi programjait, eseményeit. Képeket, videókat láthattak a résztvevők kézműves foglalkozásokról, Tóth András házasságheti előadásairól, egészségnapról, nagyhódosi táborainkról, szabadtéri színházi előadásról, Pál Feri előadásáról, máriapócsi húsvéti lelkigyakorlatról, baráti találkozóról, bálról. Sok -sok élmény van már mögöttünk, jó volt ezeket közösen felidéznünk.

  A liturgiát a kerületi esperes Szabó Gábor a kerület papjaival mutatta be. A homíliát Demkó István kisvárdai parókustól hallhattuk. Örömét fejezte ki, hogy közel 200 fő jött el erre az alkalomra, hogy sok gyermekes család és nagyszülő együtt hallották meg Isten hívó szavát. Buzdította a családokat, hogy vasárnaponként együtt vegyenek részt a szertartásokon.

  A finom ebéd és a sok-sok sütemény elfogyasztása közben népzenei összeállítás szólt, citera, nagybőgő és egyéb népi hangszerek kíséretében Fráter Sándor és zenekara előadásában, akik ezután hosszabb könnyűzenei koncertet is adtak.  Mindeközben a templom és a parókia udvaron különböző tevékenységek várták a családokat: kézművessátor gyöngyfűzéssel, kulcstartó és asztalidísz készítéssel, ugrálóvár, asztali tenisz, csocsó, gólyaláb, társasjátékok, népijátékok.

  Jó volt látni, hogy mindenki talált magának elfoglaltságot, nem siettek haza a résztvevők. Éreztük, hogy szükség van a közösen, tartalmasan eltöltött időre, amikor félre teszünk minden gondot és csak egymásra figyelünk. A társadalmi együttélés javítása a célunk, melynek megvalósulása ezen a napon érezhető volt, reményeink szerint továbbra is fennmarad.

 

                                       Nagy Béla

                                        parókus
További hírek

Tornyospálcai Közös Hivatal ügyfélfogadási rendje
Tornyospálcai Közös Hivatal ügyfélfogadási rendje
Megtekintés
Heti menü
Heti menü
Megtekintés
Heti menü
Heti menü
Megtekintés
Közlemény  a veszélyhelyzet alatti ellenőrzött bejelentésről
Közlemény a veszélyhelyzet alatti ellenőrzött bejelentésről
Megtekintés
Képgalériák

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat