KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Koronavírus

Koronavírus

2020-03-09 14:48

Közlemény

Európában erősödik a koronavírus járvány, amely már Magyarországon is megjelent. Jelenleg nincs olyan óvintézkedés, esetleg oltóanyag, amellyel biztosak lehetünk abban, hogy határt tudunk szabni a terjedésének. Minden kormány, így a magyar kormány is megtesz mindent annak érdekében, hogy időt nyerjen, lassítsa a folyamatot, várva a jobb időjárási körülményeket, amelyek hatással lehetnek a vírus életképességére. Bár állami járványügyi, hatósági feladat a megelőzés és a már kialalult járvány féken tartása, ebben a helyzetben van bőven feladata az önkormányzatoknak is, hiszen a helyi vezetés közvetlenül értesül a higiéniás helyzet alakulásáról az oktatási és egyéb intézményekben, az azonnali reagálás elvárt és lehetséges. A jelenlegi helyzetben biztosak lehetünk abban, hogy elkerülni várhatóan nem tudjuk a vírus megjelenését a településünkön, de talán megfelelő óvintézkedésekkel időt nyerhetünk. Ennek érdekében, a védekezés hatékonyabbá tétele céljából intézkedtem érintés nélküli automata kézfertőtlenítő adagolók felszereléséről a községházán, az óvodában és az egészségházban, valamint további, rendszeres fertőtlenítést rendeltem el a közintézményekben.

Szokásaink átalakításával, nagyobb odafigyeléssel, azzal, hogy betegen nem megyünk közösségbe, beteg gyereket nem viszünk óvodába, iskolába, betartjuk az állam által meghatározott, kötelező vagy ajánlott magatartási mintákat, rendszeresen és tudatosan használjuk a rendelkezésre álló fertőtlenítő szereket, egyénileg is sokat tehetünk a településen élőkért, családunkért, magunkért.

A továbbiakban is arra kérem Önöket, hogy figyeljék és tartsák be a hatóságok javaslatait. Egyéni, családi szinten is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. Amennyiben tapasztalják a koronavírus tüneteit és fertőzött országban jártak vagy fertőzött országból érkező személlyel érintkeztek, hívják a háziorvosukat (06-45-445-011), de ne menjenek a rendelőbe! A háziorvos pontos protokoll figyelembevételével hoz döntést a további lépésekről, otthoni önkéntes karantént javasolva vagy tesz további járványügyi intézkedést!

Munkatársaimmal folyamatosan figyeljük a régió, a megye, a település járványügyi helyzetének alakulását és mindent megteszünk annak érdekében, hogy javítsuk a megelőzés hatékonyságát.

Kérek Mindenkit, hogy továbbra is kísérje figyelemmel a hivatalos állami kommunikációs csatornákat (www.koronavirus.gov.hu www.nnk.gov.hu), ahol pontos, hiteles és naprakész információkhoz lehet jutni a hatóságok, kijelölt szervek munkájáról és a szükséges állampolgári magatartásról, az éppen aktuális helyzetnek megfelelően. Természetesen az önkormányzatunk hivatalos facebook oldalán és honlapján meg fogjuk osztani a fontos információkat, intézkedéseket, amennyiben szükségessé válik. Ugyanakkor arra kérek mindenkit, aki okostelefonnal rendelkezik, töltse le Tornyospálca hivatalos applikációját, hiszen jelenleg ez  a leggyorsabb és személyes kommunikációs csatorna, amely segítségével, a telefonjára érkező üzenettel azonnali értesítést tudunk küldeni, amennyiben a településünk közigazgatási területén hatósági vagy önkormányzati intézkedés történne, az applikáció segítségével tudjuk eljuttatni a legfontosabb megelőzést segítő információinkat is.

Tornyospálca, 2020.03.09.

Tisztelettel:

Lukácsi Attila
polgármester

A hírhez feltöltött .pdf fájlok
https://www.tornyospalca.hu/data-files/pdf/hir-82-20200310131859.pdf
További hírek

Heti menü
Heti menü
Megtekintés
Heti menü
Heti menü
Megtekintés
Áramszünet értesítő
Áramszünet értesítő
Megtekintés
Tájékoztatás
Tájékoztatás
Megtekintés
Képgalériák

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat