KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Nagy (digitális) lépés egy kis falu életében.

Nagy (digitális) lépés egy kis falu életében.

2019-09-28 10:16

2019. szeptember 27-én mutatták be Tornyospálca Község Önkormányzatának mobiltelefonos applikációját, mely egyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első települési mobilalkalmazása.

Felgyorsult világunkban az emberek információéhsége, s az információhoz jutás sebessége az élet jelentős tényezőjévé vált. A klasszikus honlapok látogatottsága alapján, amikor eljut az információ az emberekhez, addigra gyakran elveszíti aktualitását. Gondoljunk akár egy csőtörésre, forgalomkorlátozásra, vagy traffipaxos ellenőrzésre. Másrészt mára az emberek az információk, hírek 80 %-át mobiltelefonjukon keresztül szerzik be.

 

Az applikáció nyújtotta újdonságok, lehetőségek három fő csoportba sorolhatóak.

Az első egy mobiltelefonra optimalizált honlap, mely kihasználja a mobiltelefon nyújtotta lehetőségeket, például a megtekintett témakörökben talált telefonszámok közvetlenül felhívhatóak, email címekre üzenetet küldhetünk, vagy az intézmények, szolgáltatók címére kattintva térképes megjelenítést, navigációs lehetőséget kapunk.

Második csoport a közvetlen, gyors, egyszerű, s a regisztrált felhasználóknak akár célzott üzenetküldés lehetősége. A váratlan helyzetekkel kapcsolatos tájékoztatás leggyorsabb eszközét kaptuk kézbe, hiszen közvetlenül a telefonunkra kapjuk az értesítést.

 

Harmadik, s egyben a legfontosabb modul a Smart önkormányzat. Ebben az esetben a regisztrált felhasználók számára interaktív szolgáltatást nyújt az alkalmazás. Bejelentéseket lehet tenni közszolgáltatásokkal kapcsolatban, s nyomon lehet követni az ügyintézés helyzetét. Időpontokat lehet foglalni hivatali, vagy egyéb ügyintézéshez. Formanyomtatványok mobiltelefonon történő kitöltésével, lerövidíthetjük a hivatalban töltött ügyintézési időt, hiszen a kitöltött és beküldött formanyomtatványt az ügyintézővel együtt személyesen gyorsan át lehet nézni, kinyomtatni, s aláírni. Aki még erre a pár percre sem akarja, vagy nem tudja felkeresni az ügyintézőt, akkor választhatja az ügyfélkapun keresztüli elektronikus ügyindítást. A fotózás szerelmesei interaktív galériát nyithatnak a településről készült képeiknek.

A demokratikus településvezetés jelenleg még szokatlan lépéséhez, a lakosság véleményének előzetes kikéréséhez is kapunk eszközt az applikációban. Ennek révén megismerhetjük az emberek véleményét egyes fejlesztésekről, döntésekről, s a költségvetés, vagy más rendeletek megalkotása során szélesebb kör véleményének figyelembevételével hozhatunk döntéseket.

 

Az alkalmazás – Tornyospálca névre keresve - ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az App Store-ból.

Akinek nincs „okos” telefonjuk a megújult www.tornyospalca.hu weboldal „SMART Önkormányzat” blokkjában használhatják a funkciót.

 

Lukácsi Attila polgármester
További hírek

Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Áramszünet értesítő

Áramszünet értesítő

Megtekintés
EBÖSSZEÍRÁS

EBÖSSZEÍRÁS

Megtekintés
Felelős állattartás elősegítése

Felelős állattartás elősegítése

Megtekintés

Képgalériák

Közvilágítási hibabejelentő

Közvilágítási hibabejelentő

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat