VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Vissza a hírekhez

Nagy (digitális) lépés egy kis falu életében.

Nagy (digitális) lépés egy kis falu életében.

2019-09-28 10:16

2019. szeptember 27-én mutatták be Tornyospálca Község Önkormányzatának mobiltelefonos applikációját, mely egyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első települési mobilalkalmazása.

Felgyorsult világunkban az emberek információéhsége, s az információhoz jutás sebessége az élet jelentős tényezőjévé vált. A klasszikus honlapok látogatottsága alapján, amikor eljut az információ az emberekhez, addigra gyakran elveszíti aktualitását. Gondoljunk akár egy csőtörésre, forgalomkorlátozásra, vagy traffipaxos ellenőrzésre. Másrészt mára az emberek az információk, hírek 80 %-át mobiltelefonjukon keresztül szerzik be.

 

Az applikáció nyújtotta újdonságok, lehetőségek három fő csoportba sorolhatóak.

Az első egy mobiltelefonra optimalizált honlap, mely kihasználja a mobiltelefon nyújtotta lehetőségeket, például a megtekintett témakörökben talált telefonszámok közvetlenül felhívhatóak, email címekre üzenetet küldhetünk, vagy az intézmények, szolgáltatók címére kattintva térképes megjelenítést, navigációs lehetőséget kapunk.

Második csoport a közvetlen, gyors, egyszerű, s a regisztrált felhasználóknak akár célzott üzenetküldés lehetősége. A váratlan helyzetekkel kapcsolatos tájékoztatás leggyorsabb eszközét kaptuk kézbe, hiszen közvetlenül a telefonunkra kapjuk az értesítést.

 

Harmadik, s egyben a legfontosabb modul a Smart önkormányzat. Ebben az esetben a regisztrált felhasználók számára interaktív szolgáltatást nyújt az alkalmazás. Bejelentéseket lehet tenni közszolgáltatásokkal kapcsolatban, s nyomon lehet követni az ügyintézés helyzetét. Időpontokat lehet foglalni hivatali, vagy egyéb ügyintézéshez. Formanyomtatványok mobiltelefonon történő kitöltésével, lerövidíthetjük a hivatalban töltött ügyintézési időt, hiszen a kitöltött és beküldött formanyomtatványt az ügyintézővel együtt személyesen gyorsan át lehet nézni, kinyomtatni, s aláírni. Aki még erre a pár percre sem akarja, vagy nem tudja felkeresni az ügyintézőt, akkor választhatja az ügyfélkapun keresztüli elektronikus ügyindítást. A fotózás szerelmesei interaktív galériát nyithatnak a településről készült képeiknek.

A demokratikus településvezetés jelenleg még szokatlan lépéséhez, a lakosság véleményének előzetes kikéréséhez is kapunk eszközt az applikációban. Ennek révén megismerhetjük az emberek véleményét egyes fejlesztésekről, döntésekről, s a költségvetés, vagy más rendeletek megalkotása során szélesebb kör véleményének figyelembevételével hozhatunk döntéseket.

 

Az alkalmazás – Tornyospálca névre keresve - ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból, illetve az App Store-ból.

Akinek nincs „okos” telefonjuk a megújult www.tornyospalca.hu weboldal „SMART Önkormányzat” blokkjában használhatják a funkciót.

 

Lukácsi Attila polgármester




További hírek

Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Álláspályázat

Álláspályázat

Megtekintés
Szünidei gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

Megtekintés
Forgalmirend-változás

Forgalmirend-változás

Megtekintés

Képgalériák

Közvilágítási hibabejelentő

Közvilágítási hibabejelentő

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat