KORONAVÍRUS

Vissza a hírekhez

Polgármesteri tájékoztató szociális támogatásokról

Polgármesteri tájékoztató szociális támogatásokról

2020-09-28 14:29

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot Tornyospálca Község Önkormányzata által biztosított támogatások igénylésének lehetőségeiről.

Évről-évre hozzászokhattunk a szociális tűzifa-támogatáshoz, melyre idén is pályáztunk, s eddig soha nem látott mennyiségű tűzifát tudunk a rászorultaknak kiosztani. A jogosultsági feltételek az előző éviek, a kérelem beadása előtt mindenki tanulmányozza, megfelel-e a jogosultsági kritériumoknak, vagyoni, jövedelmi viszonyoknak (egy főre eső jövedelem), valamint különös figyelemmel arra, hol és kivel lakik a valóságban.

A hiánytalanul kitöltött írásbeli kérelmeket 2020. október 1. és 31. között lehet benyújtani a Tornyospálcai Közös Önkormányzati Hivatalban.

Önkormányzatunk közfoglalkoztatási programja keretében 2020-ban jelentős területen burgonyát termesztett. A kedvező technológiai és időjárási körülmények rekordtermést eredményeztek. A Képviselő-testület - javaslatomat elfogadva - teljes egyetértéssel úgy döntött, hogy az Önkormányzat által megtermelt étkezési burgonya többletterméséből támogatni fogjuk a településen élőket.

Minden Tornyospálcán életvitelszerűen élő, s lakcímmel rendelkező család 4 raschel zsák (≈ 1 q) Agria fajtájú étkezési burgonyát kap támogatásként.

A burgonya lakcímigazolvány felmutatásával átvehető az önkormányzat Kossuth u. 101. szám alatti telephelyén (volt TÜZÉP telep) 2020. szeptember 29. és 2020. október 29. között, hétköznap 8-tól 14 óráig. Meghatalmazással rokonok, szomszédok is átvehetik a burgonyát.

A támogatáson felül a helyszínen 100 Ft/kg egységáron vásárolni is lehet a burgonyából.

Kérek mindenkit, hogy éljen a felkínált lehetőséggel, és a megadott időszakban vegye át a támogatásra szánt burgonyát, valamint jogosultsága átgondolását követően adja be a kérelmét a tűzifa támogatásra.  

Tornyospálca, 2020. szeptember 25.

 

Lukácsi Attila

polgármester
További hírek

Áramszünet értesítő
Áramszünet értesítő
Megtekintés
Tüdőszűrés
Tüdőszűrés
Megtekintés
Heti menü
Heti menü
Megtekintés
Csőhálózat mosatás
Csőhálózat mosatás
Megtekintés
Képgalériák

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat