VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Vissza a hírekhez

Tájékoztatás polgármesteri intézkedésekről

Tájékoztatás polgármesteri intézkedésekről

2020-03-16 14:58

Tisztelt Lakosság!

 

A humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében Tornyospálca településre vonatkozóan korlátozó intézkedéseket vezettem be.

 

2020. március 17-től, határozatlan időre Tornyospálca településen működő bölcsődei és óvodai ellátást végző intézmények esetében – fenntartóra való tekintet nélkül - rendkívüli szünetet rendeltem el. Az érintett intézmények 2020. március 17-én és 18-án kötelesek ügyeletet szervezni, ahol azon egészséges gyerekek napközbeni felügyeletéről gondoskodnak, akikkel szüleik, gondviselőik objektív okokból nem tudnak otthon maradni, felügyeletet nem tudnak biztosítani.

A gyermekek étkezésének biztosítása alapvetően a szülő, gondviselő feladata, az önkormányzat a jogszabályi kötelezettségéből fakadó étkeztetést továbbra is biztosítja, melynek formájáról hamarosan értesítjük az érintetteket. Az intézményvezetők felmérték az esetleges igényeket. A szükséges edényzet és hidegélelem megrendelése megtörtént.

A Tornyospálcai Közös Önkormányzati Hivatalban 2020. március 18. napjától a személyes ügyintézést felfüggesztettem. Személyes ügyintézésre csak kiemelten fontos, halaszthatatlan esetekben – időpont egyeztetés után – biztosítható lehetőség. Az ügyintézés módjáról a jegyző tájékoztatja a lakosságot.

A tornyospálcai faluházat, könyvtárat határozatlan időre bezárattam. A már lefoglalt időpontokban megtartandó rendezvények, foglalkozások kivétel nélkül elmaradnak.

A védőnő - további intézkedésig - kizárólag telefonos egyeztetés után és indokolt esetekben tarthat családlátogatást, fogadhat tanácsadáson pacienseket.

2020. március 17-től visszavonásig a Tornyospálca Község Önkormányzata által üzemeltetett helyi piacot bezárattam.

Zárt helyen 10 főnél, nem zárt helyen pedig 25 főnél több személy részvételével rendezvény tartását megtiltottam.

Az egyházi szertartásokra, az egyházi épületek látogatására, a benntartózkodásra az egyházak belső szabályai az irányadóak.

5 főt meghaladó rendezvényen nem vehetnek részt, valamint a közösség számára nyitva álló helyen (váróterem) nem tartózkodhatnak:

  • Akut légzési tünetekkel küzdő személyek
  • Magas COVID-19 esetszámú régióból érkezett személyek
  • Magas kockázatú csoportba tartozó személyek (súlyos alapbetegségben szenvedők, csökkenti immunitású illetve immunrendszert elnyomó gyógyszeres kezelésben részesülők)
  • Egészségügyi dolgozók, amennyiben nem munkájukat végzik,
  • Alapinfrastruktúrális tevékenységet ellátók dolgozói, amennyiben nem munkájukat végzik

 

Egészségügyi intézmények várakozó helyiségeiben egyszerre, egy időben maximum 4 paciens tartózkodhat.

Temetéskor a ravatalozó épületében csak az elhunyt közeli hozzátartozói, valamint a szertartást végző egyházi személy tartózkodhat.

A döntéseken túl tájékoztatom a Tisztel Lakosokat, hogy az egészségházban a fogászati ellátás szünetel. Fogászatokon csak sürgősségi ellátás van a Kisvárda, Tompos út 40. szám alatt található rendelőben, előzetese bejelentkezést követően (+36 30 685 2151)

A háziorvosi ellátásban is változások léptek életbe 2020. március 16-tól. Gyógyszer felírása miatt nem kell a rendelőt felkeresni, hanem telefonon (+36 45/445-011) kérje gyógyszerei felírását. Ezt követen bármelyik gyógyszertárban gyógyszerét kiválthatja, nem kell receptet vinnie, elég a TAJ Kártya felmutatása. Lázas betegek az orvosi rendelőt nem kereshetik fel, ők is a fenti telefonszámon konzultáljanak háziorvosukkal, aki tájékoztatja a további teendőkről.

Egyéb betegségben szenvedők telefonon jelezzék panaszukat Doktor Úrnak, aki kivizsgálásra időpontot egyeztet a beteggel, s csak ezek után, a meghatározott időben kereshetik fel az orvosi rendelőt.

Végezetül felhívom mindenki figyelmét, hogy a járvánnyal, vészhelyzettel kapcsolatosan a hivatalos csatornákon tájékozódjanak. Információkat a Tornyospálca mobiltelefonos applikáción, illetve a www.tornyospalca.hu honlapon nyújtunk.

 

Lukácsi Attila polgármester

A hírhez feltöltött .pdf fájlok
https://www.tornyospalca.hu/data-files/pdf/hir-87-20200316150020.pdf




További hírek

Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Álláspályázat

Álláspályázat

Megtekintés
Szünidei gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

Megtekintés
Forgalmirend-változás

Forgalmirend-változás

Megtekintés

Képgalériák

Közvilágítási hibabejelentő

Közvilágítási hibabejelentő

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat