ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK 2022

Ricsika Panzió

 
  RICSIKA PANZIÓ TORNYOSPÁLCA
 
A Ricsika Panzió a Forgách grófi család leszármazottjai által a múlt század elején épített, rangos kúria épületben található. A mûemléki igényességgel felújított épület az eredeti fõépületbõl és a késõbbiekben hozzátoldott mellékszárnyakból áll. Az így kialakult "U" alakú egy szintes épületegyüttes alapterülete 650 m2. 

A kúria fõ épületében kaptak helyet a közösségi terek (szalon, ebédlõ, felszerelt konyha, vizesblokk), valamint 3 kétágyas, 2 négyágyas szoba és 1 apartman (szoba, konyha, étkezõ, fürdõ + WC). 

A toldalékszárnyak által közrefogott, patio szerû kellemes belsõ udvarban terasz és fûtött télikert található. 

Az így kialakított szálláskapacitás 16 fõ kényelmes elhelyezésére kínál lehetõséget. A panzió melletti külön épületben 4 állásos zárt garázs, valamint õrzött parkoló, a vendégház pihenõkertjében 25 fõ befogadására alkalmas nyitott - fedett kerti szaletli kemence, tûzrakóhely, fajátékokkal felszerelt gyermekjátszótér, borospince, mesterséges patak és tavacska várja vendégeit. 

Az árnyas gyöngyvirágos - gyertyános tölgyes a Ricsikai -erdõ szép tanújele az ezerarcú és a folyók ezüst csíkjaival átszõtt, végeláthatatlan mocsarakkal és erdõségekkel teli Felsõ - Tisza - vidéknek.Az országnak kevés tája dicsekedhet hasonlóan gazdag, majdhogynem érintetlen természeti és néprajzi értékekkel. A táj képe - az Alföld más tájaitól eltérõen - még mindig hordozza páratlan értékeit. A valamikor irtásokra települt falvak környékérõl oly annyira eltûntek a régi tölgyerdõk, hogy a mozaikszerûen fennmaradt erdõket mára természetvédelmi területté kellett nyilvánítani, mely erdõk részei a több ezer hektáros Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzetnek.
 
  
 
  
 
A Ricsika Panzió kedvezõ elhelyezkedése számtalan programlehetõséget kínál. Önellátó üzleti, baráti, családi összejövetelek kedvelt helyszíne lehet, melyhez igény szerint teljes ellátást is biztosítunk. A helyben szervezhetõ programok (gombászás, túrázás, horgászás, lovaglás és sétakocsikázás, szánkázás lovas szánnal, falusi disznótor) mellett a vendégház a környék nevezetességeit felkeresni kívánó látogatók részére csillagtúrák kiindulópontjaként is szolgálhat. 

 

A panzió a Ricsikai-erdõ közepén található. Megközelíthetõ a Kisvárda (4.sz. Fõút) - Pap - Lövõpetri - Nyírlövõ útvonalon, a Nyírlövõ - Aranyosapáti között húzódó közút 11. kilométerkövet felõl. A vendégházhoz - közútról letérve - 2 km hosszú karbantartott erdei út vezet. A Ricsika-panzió közvetlen területéhez mintegy  10.000 m2 körülkerített erdõfelület is csatlakozik, mely a panzió pihenõkertjének adott helyet.  
 

 

 

Elérhetõségeink: 

e-mail:             info@zomborestarsai.hu

web:    http://zomborcsoport.hu/tevekenysegeink/vendeglatas/


Fax: 00-36-42 / 504-726

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat