VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Vissza a hírekhez

TÁJÉKOZTATÓ A SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAIRÓL

2021-03-12 11:42

A tavasz és az egyre melegedő időjárás, továbbá a tavaszi munkák beköszöntével jelentős mértékben megnövekedik az erdő –és avartüzek, továbbá a kiskertekben történő tűzesetek száma. A szabadtéri tüzek kialakulásának megelőzése érdekében az alábbiakra hívom fel a figyelmüket:

  • A veszélyhelyzet megszűnéséig Tornyospálca belterületén, a növényi hulladék és avar nyílttéri égetése március 1. és május 15. között – vasárnapok és ünnepnapok kivételével- 10.00 -16.00 óra között engedélyezett. A növényi hulladékon kívüli egyéb hulladék égetése belterületen és külterületen egyaránt tilos.
  • Minden külterületen végzett szabadtéri égetés bejelentésköteles. A külterületen történő vágástéri hulladék égetéséhez szükséges bejelentőlapot megtalálják Tornyospálca Község honlapján.
  • Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója legfeljebb 10 ha egybefüggő területen végezhet irányított égetést. Az irányított égetés terjedelmét, időpontját, helyszínét előzetesen az égetés megkezdése előtt 5 nappal írásban be kell jelenteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A bejelentés illetékmentes, az ehhez szükséges nyomtatványt megtalálhatják Tornyospálca Község honlapján.
  • Tűzgyújtási tilalom esetén akkor sem megengedett a tűzgyújtás, ha azt egyébként jogszabály megengedi
  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz gyújtására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szál kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

A jogszabálytól eltérően végzett tűzgyújtási tevékenység 20.000- 3.000.000,- Ft-ig terjedő tűzvédelmi bírságot von maga után. A szabadtéri tűzgyújtás további feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat - 54/2014. (XII.5.) BM rendelet- tartalmazza.

Tornyospálca, 2021. március 12.

 

Csura Eszter

     jegyző

A hírhez feltöltött .pdf fájlok
https://www.tornyospalca.hu/data-files/pdf/hir-196-20210312114435.pdf




További hírek

Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Álláspályázat

Álláspályázat

Megtekintés
Szünidei gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

Megtekintés
Forgalmirend-változás

Forgalmirend-változás

Megtekintés

Képgalériák

Közvilágítási hibabejelentő

Közvilágítási hibabejelentő

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat