ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK 2022

Újfalusi utca külterületi szakaszának felújítása

Pályázati forrásból mezőgazdasági gyűjtőút rekonstrukció kezdődhet Tornyospálca külterületén

 

Tornyospálca Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül, a „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra beadott sikeres pályázata alapján vissza nem térítendő támogatást nyert 287.483.232 millió Ft összegben. A támogatás 95 %-os intenzitású, az önkormányzat 15 millió Ft saját forrása mellett valósul meg. A támogatásból a 0131 és 0199 helyrajzi számú - az Újfalusi utca belterület-külterület határától kezdődő - szilárd burkolatú közút részleges útalap cseréje és teljes felületi felújítása történik aszfaltozással, padkarendezéssel, valamint a feliszaposodott vízelvezető árkok kotrásával.  A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja 2022. 08.31.

A pályázat megvalósításával egy közel 40 éve épült és csak kisebb felújításokon átesett külterületi mezőgazdasági gerincút rekonstrukciója történik meg. A beruházással mintegy 250 ha mezőgazdasági terület, két állattartó telep elérhetősége javul, közvetlenül 44, közvetve 100 feletti ingatlan elérhetőségét segíti, és a település három tanyájának településközponthoz való kapcsolódása is könnyebbé válik. Turisztikai szempontból is fontos a megvalósítás, hiszen a Ricsikai erdő megközelítése, az ottani panzió és a Laszló-tanyán épült vendégházak megközelítése is javulni fog.  A fejlesztés hosszú távon része egy nagyobb elképzelés megvalósításának is. A beruházással érintett útszakasz a Tornyospálca, Jéke, Pap, Nyírlövő és Újkenéz települések egykori összekötő útjának egyik legfontosabb ága volt, melyet több lépésben szeretne az önkormányzat visszaállítani. Első lépésként a beruházás révén érintett út egy észak-déli településközi, térségfeltáró útrendszer része lenne Tornyospálca és Nyírlövő összekötésével.

 

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat